გახსნილი ღვინო უმეტესად მხოლოდ 3–5 დღეს ძლებს, სანამ გაფუჭებას დაიწყებს. თუმცა, დიდწილად, დამოკიდებულია ღვინის ტიპზე.
"გაფუჭებული" ღვინო, ფაქტობრივად, ძმარია, ასე რომ, ის ზიანს არ მოგაყენებთ. ახლა კი განვიხილოთ რამდენ ხანს ძლებს სხვადასხვა ტიპის ღვინო გახსნის შემდეგ.
ვინც ღვინის სამყაროში ახალია, მისთვის თითოეული ბოთლი საინტერესო გამოცდილებაა. მაგრამ ხანდახან, ღვინო ისეთი არ არის, როგორსაც მოველოდით. ეს შესაძლოა ღვინის ზადის/დაავადების გამო იყოს გამოწვეული, რომელიც ცვლის ღვინის არომატს, გემოს ან იერსახეს. ამ დეფექტების ამოცნობა დაგეხმარებათ გაარჩიოთ, როდის არის ...
ღვინის სამყარო სავსეა ტერმინებით, რომლებიც შეიძლება დამაბნეველი იყოს, განსაკუთრებით, თუ საქმე ეხება მდგრადობასა და მინიმალური ჩარევის პრაქტიკებს. ორგანული, ბიოდინამიკური და ნატურალური ღვინოები ხშირად ერთ კონტექსტში გამოიყენება, მაგრამ მათ შორის მნიშვნელოვანი განსხვავებები არსებობს. თუ გსურთ უკეთ გაი...
ყურძნის გადამუშავებით მიღებული ტკბილი ძალიან მღვრიეა, იგი შეიცავს შეტივტივებულ მიწის ნაწილაკებს, ვაზის ფიტოსანიტარიული დამუშავების ნარჩენებს, კლერტისა და კანის ნაფლეთებს, საფუვრებს, პექტინოვანი ბუნების სიმღვრივეს, კანისა და რბილობის უჯრედების შემადგენელ ცილებსა და ცხიმებს. სიმღვრივის გამომწვევ ნივთი...
მექვევრეობა ქართული ტრადიციული მეღვინეობის განუყოფელი ნაწილია. ქვევრის ისტორია საქართველოში ათასწლეულებს ითვლის. მართალია, წარსულში ქვევრები გამოიყენებოდა მარცვლეულის, ერბოს, თაფლის, ყველის ხილის შესანახად, მაგრამ მისი წარმოშობა მეღვინეობის განვითარებას უკავშირდება და წარმოადგენს კონკრეტულად ღ...
მეღვინეობის სფეროსთვის უმნიშვნელოვანესია ისტორია და ტრადიციები, თუმცა თანამედროვე მეღვინეობა წარმოუდგენელია ტექნოლოგიური ინოვაციების გარეშე. ამ ბლოგში ვისაუბრებთ ბეტონის ღვინის ავზებზე, რომელიც ერთდროულად არის უახლესი მეღვინეობის სიმბოლო და, ამავდროულად, კარგად დამკვიდრებული ტრადიცია.
როდესაც მეღვინ...
ყურძნის წვენიდან ღვინისმისღებად ალკოჰოლურიდუღილისპროცესშიმთავარროლსასრულებსპატარამიკროორგანიზმი - საფუარისოკო, რომელიცყურძენშიარსებულშაქარსგარდაქმნის CO₂-ადდაეთილისსპირტად. ესარისფერმენტაციისძირითადი პროდუქტები. გარდაამისა, საფუარსშეუძლიაწარმოქმნასსხვა, მეორეულითანაპროდუქტები...
კონიაკი eau de vie არის ბრენდის ერთ-ერთი სახეობა, რომელიც იწარმოება დასავლეთ საფრანგეთში მდებარე მევენახეობის რეგიონში, Charente and Charente-Maritime. – დეპარტამენტში, კონიაკის პროვინციაში.