მექვევრეობა ქართული ტრადიციული მეღვინეობის განუყოფელი ნაწილია. ქვევრის ისტორია საქართველოში ათასწლეულებს ითვლის. მართალია, წარსულში ქვევრები გამოიყენებოდა მარცვლეულის, ერბოს, თაფლის, ყველის ხილის შესანახად, მაგრამ მისი წარმოშობა მეღვინეობის განვითარებას უკავშირდება და წარმოადგენს კონკრეტულად ღ...
მეღვინეობის სფეროსთვის უმნიშვნელოვანესია ისტორია და ტრადიციები, თუმცა თანამედროვე მეღვინეობა წარმოუდგენელია ტექნოლოგიური ინოვაციების გარეშე. ამ ბლოგში ვისაუბრებთ ბეტონის ღვინის ავზებზე, რომელიც ერთდროულად არის უახლესი მეღვინეობის სიმბოლო და, ამავდროულად, კარგად დამკვიდრებული ტრადიცია.
როდესაც მეღვინ...
ყურძნის წვენიდან ღვინისმისღებად ალკოჰოლურიდუღილისპროცესშიმთავარროლსასრულებსპატარამიკროორგანიზმი - საფუარისოკო, რომელიცყურძენშიარსებულშაქარსგარდაქმნის CO₂-ადდაეთილისსპირტად. ესარისფერმენტაციისძირითადი პროდუქტები. გარდაამისა, საფუარსშეუძლიაწარმოქმნასსხვა, მეორეულითანაპროდუქტები...
კონიაკი eau de vie არის ბრენდის ერთ-ერთი სახეობა, რომელიც იწარმოება დასავლეთ საფრანგეთში მდებარე მევენახეობის რეგიონში, Charente and Charente-Maritime. – დეპარტამენტში, კონიაკის პროვინციაში.
ცქრიალა ღვინო დიდი ხანია რაც ასოცირდება დღესასწაულთან, ელეგანტურობასთან და მეღვინეობის ხელოვნებასთან. ცქრიალა ღვინის დღევანდელი სახე მრავალწლოვანი ტრადიციებისა და თანამედროვე ტექნოლოგიების გაერთიანების შედეგია. დროთა განმავლობაში, ცქრიალა ღვინის დამზადების განსხვავებული ტრადიციები და ტექნოლოგიები ჩა...
შემაგრებული ღვინო წარმოადგენს ყურძნის ტკბილის ან დურდოს სრული ან ნაწილობრივი ალკოჰოლური დუღილითა და სპირტის დამატებით მიღებულ პროდუქტს. იმის მიხედვით თუ როდის დაუმატებენ სპირტს ღვინოს შეიძლება იწარმოოს შემაგრებული სასმელები მშრალიდან-ტკბილის ჩათვლით.
ძირითადად შემაგრებული ღვინო შეიცავს 20% ალკო...