Englishქართული

Blog

ქვევრის ტექნოლოგია

მექვევრეობა ქართული ტრადიციული მეღვინეობის განუყოფელი ნაწილია. ქვევრის ისტორია საქართველოში ათასწლეულებს ითვლის. მართალია, წარსულში ქვევრები გამოიყენებოდა მარცვლეულის, ერბოს, თაფლის, ყველის ხილის  შესანახად, მაგრამ მისი წარმოშობა მეღვინეობის განვითარებას უკავშირდება და წარმოადგენს კონკრეტულად ღ...

a.charkviani
13.01.25 01:32 PM - Comment(s)
ბეტონის ავზები

მეღვინეობის სფეროსთვის უმნიშვნელოვანესია ისტორია და ტრადიციები, თუმცა თანამედროვე მეღვინეობა წარმოუდგენელია ტექნოლოგიური ინოვაციების გარეშე. ამ ბლოგში ვისაუბრებთ ბეტონის ღვინის ავზებზე, რომელიც ერთდროულად არის უახლესი მეღვინეობის სიმბოლო და, ამავდროულად, კარგად დამკვიდრებული ტრადიცია.

როდესაც მეღვინ...

a.charkviani
18.12.24 12:37 PM - Comment(s)
ღვინის საფუარი და მისი მნიშვნელობა

ყურძნის წვენიდან ღვინისმისღებად ალკოჰოლურიდუღილისპროცესშიმთავარროლსასრულებსპატარამიკროორგანიზმი - საფუარისოკო, რომელიცყურძენშიარსებულშაქარსგარდაქმნის CO₂-ადდაეთილისსპირტად. ესარისფერმენტაციისძირითადი პროდუქტები. გარდაამისა, საფუარსშეუძლიაწარმოქმნასსხვა, მეორეულითანაპროდუქტები...

a.charkviani
18.12.24 08:25 AM - Comment(s)
კონიაკი

კონიაკი eau de vie არის ბრენდის ერთ-ერთი სახეობა, რომელიც იწარმოება დასავლეთ საფრანგეთში მდებარე მევენახეობის რეგიონში, Charente and Charente-Maritime. – დეპარტამენტში, კონიაკის პროვინციაში.

კონიაკის პროდუქტი მიეკუთვნება ფრანგულ appellation d'origine contrôlée, რაც ნიშნავს, რომ წარმოების მეთოდები და ...
a.charkviani
01.10.24 11:37 AM - Comment(s)
ცქრიალა ღვინო - ტრადიციიდან ინოვაციამდე

ცქრიალა ღვინო დიდი ხანია რაც ასოცირდება დღესასწაულთან, ელეგანტურობასთან და მეღვინეობის ხელოვნებასთან. ცქრიალა ღვინის დღევანდელი სახე მრავალწლოვანი ტრადიციებისა და თანამედროვე ტექნოლოგიების გაერთიანების შედეგია. დროთა განმავლობაში, ცქრიალა ღვინის დამზადების განსხვავებული ტრადიციები და ტექნოლოგიები ჩა...

a.charkviani
01.10.24 10:12 AM - Comment(s)
Perdomini-IOC ღვინის დამხმარე მასალები

Perdomini-IOC ჯი-თი ვინეას პარტნიორია ღვინის დამხმარე მასალების მიმართულებით.

Perdomini-IOC გთავაზობთ პროდუქციის სრულ ასორტიმენტს ღვინის დაყენების ყველა ეტაპისთვის, ყურძნის დაკრეფიდან ღვინის ჩამოსხმამდე. ასევე, საკონსულტაციო სერვისს და ტექნიკურ მხარდაჭერას პროფესიონალურ მეღვინეობაში.

Perdomini-ს მიზა...
a.charkviani
14.08.24 07:26 AM - Comment(s)
შემაგრებული სასმელები

შემაგრებული ღვინო წარმოადგენს ყურძნის ტკბილის ან დურდოს სრული ან ნაწილობრივი ალკოჰოლური დუღილითა და სპირტის დამატებით მიღებულ პროდუქტს.  იმის მიხედვით თუ როდის დაუმატებენ სპირტს ღვინოს შეიძლება იწარმოოს შემაგრებული სასმელები მშრალიდან-ტკბილის ჩათვლით.

ძირითადად შემაგრებული ღვინო შეიცავს 20% ალკო...

a.charkviani
01.07.24 01:59 PM - Comment(s)
ლუდის წარმოება

ლუდი მთელ მსოფლიოში ერთ-ერთი ყველაზე პოპულარული ალკოჰოლური სასმელია. ზოგადად, სასმელებს შორის ლუდი მოხმარებით მესამე ადგილზეა წყლის და ჩაის შემდეგ. ქიმიური ნაერთების შემადგენლობა განსაზღვრავს მზა სასმელის გემოს, ფერს და არომატს. ლუდში 90% არის წყლის შემცველობა, დანარჩენი - ორგანული ნივთიერებები, როგ...
a.charkviani
01.07.24 01:00 PM - Comment(s)
ნატურალური საცობი VS ხრახნიანი საცობი

ღვინის ჩამოსხმის დროს ნატურალური საცობის გამოყენება კლასიკური არჩევანია. თუმცა ღვინის ბოთლში შესანახად არსებობს ალტერნატიული გზებიც. ერთ-ერთ მათგანია ხრახნიანი საცობები.

იმისათვის, რომ განვსაზღვროთ რომელი საშუალებაა უმჯობესი, გაგაცნობთ თითოეული მათგანის უპირატესობებს და უარყოფით მხარეებს.

სიმართლე ის...
a.charkviani
14.06.24 12:37 PM - Comment(s)
ღვინის დავარგება მუხის კასრში

როგორ მოქმედებს მუხის კასრი ღვინის გემოზე?

გაეცანით დეტალურ მიმოხილვას იმის შესახებ, თუ რატომ არის მუხის კასრი თანამედროვე მეღვინეობის განუყოფ...
a.charkviani
28.05.24 12:38 PM - Comment(s)
კალათში დამატებულია
Your cart has item(s).
- ამ პროდუქტების კალათში დამატება ახლა შეუძლებელია. გთხოვთ სცადოთ მოგვიანებით
რაოდენობა განახლებულია
- შეცდომა, გთხოვთ სცადოთ მოგვიანებით.
კალათიდან ამოშლა
- პროდუქტი კალათიდან ამ დროისთვის ვერ წაიშლება. გთხოვთ სცადოთ მოგვიანებით.