Englishქართული

ღვინის შესწავლა

Blog categorized as ღვინის შესწავლა

ცქრიალა ღვინო - ტრადიციიდან ინოვაციამდე

ცქრიალა ღვინო დიდი ხანია რაც ასოცირდება დღესასწაულთან, ელეგანტურობასთან და მეღვინეობის ხელოვნებასთან. ცქრიალა ღვინის დღევანდელი სახე მრავალწლოვანი ტრადიციებისა და თანამედროვე ტექნოლოგიების გაერთიანების შედეგია. დროთა განმავლობაში, ცქრიალა ღვინის დამზადების განსხვავებული ტრადიციები და ტექნოლოგიები ჩა...

a.charkviani
01.10.24 10:12 AM - Comment(s)
შემაგრებული სასმელები

შემაგრებული ღვინო წარმოადგენს ყურძნის ტკბილის ან დურდოს სრული ან ნაწილობრივი ალკოჰოლური დუღილითა და სპირტის დამატებით მიღებულ პროდუქტს.  იმის მიხედვით თუ როდის დაუმატებენ სპირტს ღვინოს შეიძლება იწარმოოს შემაგრებული სასმელები მშრალიდან-ტკბილის ჩათვლით.

ძირითადად შემაგრებული ღვინო შეიცავს 20% ალკო...

a.charkviani
01.07.24 01:59 PM - Comment(s)
ნატურალური საცობი VS ხრახნიანი საცობი

ღვინის ჩამოსხმის დროს ნატურალური საცობის გამოყენება კლასიკური არჩევანია. თუმცა ღვინის ბოთლში შესანახად არსებობს ალტერნატიული გზებიც. ერთ-ერთ მათგანია ხრახნიანი საცობები.

იმისათვის, რომ განვსაზღვროთ რომელი საშუალებაა უმჯობესი, გაგაცნობთ თითოეული მათგანის უპირატესობებს და უარყოფით მხარეებს.

სიმართლე ის...
a.charkviani
14.06.24 12:37 PM - Comment(s)
ღვინის დავარგება მუხის კასრში

როგორ მოქმედებს მუხის კასრი ღვინის გემოზე?

გაეცანით დეტალურ მიმოხილვას იმის შესახებ, თუ რატომ არის მუხის კასრი თანამედროვე მეღვინეობის განუყოფ...
a.charkviani
28.05.24 12:38 PM - Comment(s)
ღვინის კონსერვანტები - გოგირდის დიოქსიდი

ღვინო წარმოადგენს ფაქიზ და მალფუჭებად პროდუქტს, რომლის შენახვა და დავარგება მოითხოვს დიდ ძალისხმევას, ყურადღებას და ფიტო-სანიტარული ნორმების დაცვას. ყურძნის დაკრეფიდან ღვინის ბოთლში ჩამოსხმამდე საჭიროა ღვინის დაცვა მავნე ფაქტორებისაგან, როგორიცა: მიკრობიოლოგირური და ოქსიდაციური რისკები.

მეღვინეობის მ...

a.charkviani
30.04.24 01:41 PM - Comment(s)
ტანინები ღვინოში

ტანინი არის ბუნებრივი პოლიფენოლი, რომელიც გვხვდება მცენარის თესლებში, ქერქსა და ფოთლებში. ყურძენში ტანინი კონცენტრირებულია მარცვლის კანსა და წიპწაში.

პოლიფენოლები მაკრომოლეკულებია, რომლებიც შედგება ფენოლებისგან. ფენოლი არის არომატული ნახშირწყალბადი და წარმოადგენს უფერულ კრისტალს, აქვს დამახასიათებელ...
a.charkviani
19.04.24 12:41 PM - Comment(s)
ღვინის შეფასება

ღვინის დეგუსტაცია მარტივი პროცესია, რომელიც დაგეხმარებათ ღვინის სპეციფიკური მახასიათებლების დადგენასა და სწორ დაგემოვნებაში. ჩვენი ბლოგის მეშვეობით შეისწავლით ღვინის გასინჯვის პროფესიონალურ მეთოდს, ამისათვის უბრალოდ აიღეთ ჭიქა ღვინო და მიჰყევით...
a.charkviani
15.03.24 08:31 AM - Comment(s)
ღვინის და კერძის შეხამება
ღვინის და კერძის სწორი შეხამება ქმნის იდეალურ ბალანსს და მეტად სასიამოვნოს ხდის მირთმევის პროცესს. შეხამების საფუძვლების შესწავლა დაგეხმარებათ შექმნათ საკუთარი კომბინაციები. ამისათვის, პირველ რიგში, საჭიროა გაიგოთ რა ძირითად კომპონენტებს უნდა დააკვირდეთ კერძის რეცეპტში, რათა იპოვოთ შესაბამისი ხასიათ...
a.charkviani
15.03.24 08:06 AM - Comment(s)
როგორ დავიწყოთ მეღვინეობის შესწავლა?

მეღვინეობა საუკეთესო ჰობია, თუმცა ბევრად უკეთესია, როცა კარიერად იქცევა. ჩემს შემთხვევაშიც ასე მოხდა. ღვინის ბიზნესი უამრავ შესაძლებლობას სთავაზობს თითოეულ ენთუზიასტს. საბედნიეროდ, ჩვენი ენთუზიაზმი არ იწურება, პირიქით სულ სიახლეების მოლოდინში ვართ ან თავად ვქმ...
a.charkviani
09.01.24 01:56 PM - Comment(s)
Items have been added to cart.
One or more items could not be added to cart due to certain restrictions.
კალათში დამატებულია
Your cart has item(s).
- ამ პროდუქტების კალათში დამატება ახლა შეუძლებელია. გთხოვთ სცადოთ მოგვიანებით
რაოდენობა განახლებულია
- შეცდომა, გთხოვთ სცადოთ მოგვიანებით.
კალათიდან ამოშლა
- პროდუქტი კალათიდან ამ დროისთვის ვერ წაიშლება. გთხოვთ სცადოთ მოგვიანებით.